Правила перетину КПВВ: лінію розмежування можна пройти тільки на «Станиця Луганська»

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Лінію розмежування можна пройти тільки на КПВВ «Станиця Луганська». Пункт пропуску в Луганській області працює щодня з 08:00 і до 16:00.

Зараз від людей, які їдуть з окупованої території, тут знову вимагають встановлювати додаток «Вдома» для самоізоляції, тому для перетину знадобиться сучасний смартфон, пише Вільне радіо.

Виняток роблять для вакцинованих людей, якщо у них є підтвердження щеплення вакциною, яку визнає Всесвітня організація охорони здоров’я (тобто Супутник-V і Супутник Лайт не підходять).

Тих, хто не може встановити додаток – розгортають назад. У Луганській області немає установи для самоізоляції.

Тим, у кого є питання щодо перетину лінії розмежування, пропусків і винятків, готові безкоштовно допомагати на гарячій лінії БФ «Право на захист». Зв’язатися з правозахисниками можна за телефонами:

(099) 507 50 90
(068) 507 50 90
(093) 507 50 90

З 5 серпня змінилися правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином. Дані зміни стосуються правил перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України і адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Як повідомлялося, 28 липня 2021 року Кабмін України вніс зміни до постанови КМУ №1236 від 9 грудня 2020 року про протиепідемічні обмеження в частині перетину державного кордону і проходження самоізоляції особами, які повертаються з-за кордону. Правила перетину кордону були посилені для протидії можливій хвилі захворюваності штамом коронавируса «Дельта». Зокрема, всі, хто в’їжджає з РФ і Індії, зобов’язані будуть пройти 14-денну самоізоляцію.

Нагадаємо:

  • 16 червня 2021 року Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але значно послабив карантинні обмеження, оскільки на всій території України досягнуто «зеленого» рівня епідеміологічної небезпеки. Таким чином перетин державного кордону з будь-яких країн став безперешкодним для українців або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома».