На КППВ «Станиця Луганська» людей не пускають без спеціальних перепусток

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

За допомогою в оформленні перепусток через КПВВ «Станиця Луганська» на Донбасі до правозахисників звернулися 27 осіб. 15 з них вдалося оформити перепустку в той же день.

Однією з таких людей стала жінка 1938 року. Вона разом зі своїм родичем відвідувала державні установи на підконтрольній території. На зворотному шляху на окуповану територію виявилося, що у жінки немає пропуску. Благодійники допомогли оформити заявку і відправити її разом з іншими документами координаційну групу. Беручи до уваги поважний вік жінки, розгляд заявки прискорили, і в цей же день вона змогла перетнути пункт пропуску.

На КПВВ Донбасу знову повернули обов’язкову установку державного додатки «Вдома» для контролю самоізоляції. Тому при перетині пункту пропуску потрібен сучасний смартфон, оскільки інакше перетнути пункт пропуску не вдасться. Сьогодні допомога благодійників знадобилася 37 людям, які не могли самостійно встановити додаток «Вдома».

Як повідомляють представники БФ «Право на захист», протягом дня безкоштовний експрес-тест на виявлення коронавируса зробили 130 чоловік.

Відзначимо, згідно з новими правилами, представники окупаційної влади дозволяють жителям окупованої Луганщини перетнути лінію зіткнення в обидва боки тільки раз на місяць. А прописані на підконтрольній території можуть проїхати тільки за списками.

Якщо у вас виникають питання щодо перетину, звернутися з ними можна до правозахисників як безпосередньо на пункті пропуску, так і за телефонами:

(099) 507 50 90
(068) 507 50 90
(093) 507 50 90

З 5 серпня змінилися правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином. Дані зміни стосуються правил перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України і адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Як повідомлялося, 28 липня 2021 року Кабмін України вніс зміни до постанови КМУ №1236 від 9 грудня 2020 року про протиепідемічні обмеження в частині перетину державного кордону і проходження самоізоляції особами, які повертаються з-за кордону. Правила перетину кордону були посилені для протидії можливій хвилі захворюваності штамом коронавируса «Дельта». Зокрема, всі, хто в’їжджає з РФ і Індії, зобов’язані будуть пройти 14-денну самоізоляцію.

Нагадаємо:

  • 16 червня 2021 року Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але значно послабив карантинні обмеження, оскільки на всій території України досягнуто «зеленого» рівня епідеміологічної небезпеки. Таким чином перетин державного кордону з будь-яких країн став безперешкодним для українців або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома»