У Краматорську почалось будівництво 12-поверхового будинку для переселенців

Новини
Будівництво 12-поверхового будинку для переселенців у Краматорську Фото: Facebook Павло Кириленко

У Донецькій області в Краматорську розпочалося будівництво 12-поверхового будинку для переселенців. Вартість проєкту становить понад 193 млн гривень.

Будинок зводять на розі вулиць Дружби та Марії Примаченко, повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у Facebook.

«У будинку буде 121 квартира: 99 двокімнатних, по 11 одно- і трикімнатних. Усі вони будуть одразу готові до заселення. Роботи ведуться з використанням новітніх технологій та сучасних матеріалів, які дозволяють робити споруди легшими, але зі значно кращою тепло- та звукоізоляцією», – написав Кириленко.

Він зазначив, що будинок матиме власну модульну котельню та трансформаторну підстанцію. Навколо нього буде благоустроєно територію та облаштовано дитячий майданчик.

«Загальна вартість проєкту, включно із зовнішніми спорудами, становить понад 193 млн гривень. Гроші виділені з обласного бюджету», – додав голова Донецької ОДА.

У травні 2021 року пресслужба Краматорської міської ради повідомила, що у місті починають проводити підготовчі роботи для будівництва багатоквартирних будинків, частина квартир в яких призначені для переселенців.

Будівництво здійснюватиметься представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні в межах реалізації проєкту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України», що фінансується урядом Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW) та за підтримки міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо:

  • З 17 травня 2021 року в Україні стартувала програма іпотеки під 3% для переселенців з Донбасу і Криму в рамках реалізації проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Для фінансування проекту уряд Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW) виділив грант у розмірі 25,5 євро.
  • 5 серпня 2021 року було підписано перші договори з 5 сім’ями з числа внутрішньо переміщених осіб, які отримали пільгові іпотечні кредити в рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», який реалізується урядом України за підтримки уряду Німеччини.