Пушилін хоче скасувати «кордон» між «ДНР» і «ЛНР»

Новини
Прапори так званих «ЛНР» і «ДНР» Фото: smdnr.ru

Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін хоче скасувати «кордон» між «ДНР» і «ЛНР», щоб між територіями, які вони контролюють, було вільне переміщення жителів.

Про це Пушилін заявив на молодіжному форумі «Море-Ліс», пише сайт «Новости Донбасса» з посиланням на сепаратистські інтернет-ресурси.

Йому поставили запитання, чи можливо спрощення перетину внутрішного «кордону» між «ЛНР» і «ДНР».

«Досить давно я є прихильником того, що між Луганськом і Донецьком не повинно бути ніяких кордонів, ніяких обмежень. Ми практично єдине ціле», – сказав Пушилін.

За його словами, «глава ЛНР» Леонід Пасічник теж підтримує скасування «кордону».

«Нічого не повинно бути. Повинен бути вільний проїзд. Ми за це. Тому чекаємо це в недалекому майбутньому», – додав «глава ДНР».

На так званому «кордоні» між «ДНР» і «ЛНР» знаходяться чотири автомобільних пункти пропуску: «Дебальцеве», «Сніжне», «Нікішине» і «759-й км траси М-03». Рух між ОРДО і ОРЛО був призупинений навесні 2020 року через ситуацію з коронавірусом.

Нагадаємо:

  • В кінці червня 2021 року у так званих «ДНР» і «ЛНР» відновили рух поїздів між непідконтрольними Україні районами Донецької і Луганської областей, яке раніше припинялося через закритий внутрішній «кордон» між «республіками». Також з 28 червня між «ДНР» і «ЛНР» почав курсувати автобус за маршрутом Сніжне – Луганськ. Цей автобусний маршрут в «ДНР» називають «міжнародним».