У Держдумі пояснили, чому РФ не потрібно поспішати з визнанням «ДНР» та «ЛНР»

Новини
Прапори так званих «ЛНР» і «ДНР» Фото: smdnr.ru

Депутат російської Держдуми від фракції «Єдина Росія» Костянтин Затулін виступає проти визнання РФ так званих «ДНР» і «ЛНР» нині, оскільки це принесе вкрай негативні наслідки для Росії, бо підірве реалізацію Мінських угод.

Про це Затулін заявив в інтерв’ю російському виданню «Украина.ру», яке входить до структури Міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня».

«Визнання «ДНР» і «ЛНР», можливо, знадобиться, але ми не повинні в даному випадку сьогодні виступати за це визнання, перекреслюючи таким чином власні зусилля щодо Мінських угод, підриваючи взагалі цей Мінський процес зі свого боку. Це буде відразу ж використано негайно для доказу, що взагалі Росія не виконує жодних своїх гарантій, які вона цим Мінським угодам начебто давала, що вона задумує проти Мінського процесу тощо», – казав Затулін.

За його словами, ніхто не перешкоджає РФ визнавати «ДНР» та «ЛНР» де-факто, як це і відбувається зараз, проте визнати їх офіційно «означає консолідувати українських націоналістів ще більше».

Також Затулін зазначив, що визнанням «ДНР» та «ЛНР» «ми перекреслимо можливість впливу на внутрішні українські процеси».

Нагадаємо:

  • Засновник незаконного збройного формування батальйон «Восток» Олександр Ходаковський заявив, що у Кремлі створили комісію для уніфікації «нормативно-правової бази» так званих «ДНР» і «ЛНР» з метою подальшого об’єднання в єдину структуру окремих районів Донецької і Луганської областей, непідконтрольних українському уряду.
  • Співзасновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський заявив, що після виборів до Держдуми РФ, в яких взяли участь жителі ОРДЛО, Росія почне підготовку до процесу політичного об’єднання так званих «ДНР» і «ЛНР».