Після виборів до Держдуми за участю жителів ОРДЛО Росія почне політичний етап об’єднання «ДНР» і «ЛНР»

Новини
Прапори так званих «ЛНР» і «ДНР» Фото: smdnr.ru

Після виборів до Держдуми РФ, в яких взяли участь жителі ОРДЛО, Росія почне підготовку до процесу політичного об’єднання так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це заявив співзасновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський.

«Під час роботи зі збору інформації про проведення виборчого процесу монітори «Східної правозахисної групи» з’ясували, що після виборів стартує політичний етап об’єднання НВФ «ЛНР» і «ДНР». Над цим процесом працює тристороння комісія, ініційована Кремлем, в яку входять представники «ЛНР», «ДНР» і польові політтехнологи Кремля (група, яка працює в гарячих за провокаціями в ЗМІ, PR, GR напрямках)», – написав Лисянський в Facebook.

За його словами, після виборів в ОРДЛО почнеться процес політичного об’єднання, який буде ініційований з Держдуми РФ так званими представниками Донбасу в нижній палаті російського парламенту.

«Даний процес буде підноситися, як необхідність в об’єднанні «республік Донбасу» в один кулак, для відновлення «територіальної цілісності» Донбасу», – зазначив Лисянський.

Він додав, що на даний момент вже ведуться процеси з об’єднання так званих «громадських рухів», які виконують роль політичних партій в ОРДЛО, в «республіканські» (тобто загальні для «ЛНР» і «ДНР»). Наступний етап об’єднання – це створення єдиних «республіканських» підприємств за прикладом підприємства «Залізниці Донбасу».

«Головне, що даний процес об’єднання, це проміжний етап у стратегії Кремля проти України», – резюмував правозахисник.

Як повідомлялось, засновник незаконного збройного формування батальйон «Восток» Олександр Ходаковський заявив, що у Кремлі створили комісію для уніфікації «нормативно-правової бази» так званих «ДНР» і «ЛНР» з метою подальшого об’єднання в єдину структуру окремих районів Донецької і Луганської областей, непідконтрольних українському уряду.

Нагадаємо:

  • У серпні 2021 року так званий «глава ДНР» Денис Пушилін заявив, що хоче скасувати «кордон» між «ДНР» і «ЛНР», щоб між територіями, які вони контролюють, було вільне переміщення жителів.
  • З 1 жовтня 2021 року так звані «ДНР» і «ЛНР» приберуть «митні пости» на «кордоні» між «республіками» в зв’язку зі створенням «єдиної економічної зони і єдиного митного простору».
  • Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш вважає, що після проведених Росією виборів до Державної думи за участю мешканців ОРДЛО відбудеться радикалізація політики Кремля щодо України.