Бойовик Ходаковський стверджує, що в Кремлі створили комісію для вироблення програми об’єднання «ДНР» і ЛНР»

Новини
Прапори так званих «ЛНР» і «ДНР» Фото: smdnr.ru

У Кремлі створили комісію для уніфікації «нормативно-правової бази» так званих «ДНР» і «ЛНР» з метою подальшого об’єднання в єдину структуру окремих районів Донецької і Луганської областей, непідконтрольних українському уряду.

Про це повідомив засновник незаконного збройного формування батальйон «Восток» Олександр Ходаковський на своїх сторінках у соціальній мережі, пише сайт «ОстроВ».

«Моя позиція з питання об’єднання ЛДНР в єдине ціле відома – я вважаю ненормальним те становище, в якому республіки існують всі ці роки. Коли говориш на цю тему, чуєш аргументи з категорії «проти» приблизно такого роду: це складно технічно, а головне – еліти не готові співіснувати разом. Луганські побоюються, що донецькі перетягнуть ковдру на себе, донецькі побоюються, що їх змусять ділитися владою … Позиція, м’яко кажучи, зовсім не конструктивна. Які еліти? Хто? Коли встиг стати? А що до «техніки», то все це відмовки», – написав Ходаковський.

За його словами, в Кремлі приступили до вирішення питання об’єднання двох непідконтрольних Україні частин Донецької та Луганської областей в поки невизначене єдине утворення.

«До мого задоволення десь «ТАМ» задумалися над перспективою нашого існування у вигляді фрагментів територій, і заснували комісію щодо взаімоінтеграції двох республік. Поки незрозуміла ситуація з Україною – комісія працює над уніфікацією нормативно-правової бази, готує грунт, так би мовити», – додав ватажок терористичного батальйону «Восток».

«Неготовність «еліт» позначається – відкритого опору, щоб не нажити звинувачень у саботажі, ніхто не робить, але і підтримка в роботі з боку верхніх управлінців майже відсутня. Але лиха біда – початок. За винятком невеликої кількості пристосуванців переважна більшість населення обох територій абсолютно за об’єднання. Хтозна, може, слідом за скасуванням митниць і різновладдя всередині станеться диво і на кордоні з Росією?», – зазначив Ходаковський.

Перед цим так званий «глава ДНР» Денис Пушилін заявив про необхідність об’єднання економік «ДНР» і «ЛНР».

«Прийшов час об’єднувати економіки «ДНР» і «ЛНР», від цього виграють як обидві наші «республіки», так і прості жителі», – цитують Пушиліна сепаратистські ЗМІ.

Він нагадав, що з цією метою 15 вересня був підписаний такий собі «договір про єдиний митний простір» окупованих частин Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо:

  • У серпні 2021 року так званий «глава ДНР» Денис Пушилін заявив, що хоче скасувати «кордон» між «ДНР» і «ЛНР», щоб між територіями, які вони контролюють, було вільне переміщення жителів.
  • З 1 жовтня 2021 року так звані «ДНР» і «ЛНР» приберуть «митні пости» на «кордоні» між «республіками» в зв’язку зі створенням «єдиної економічної зони і єдиного митного простору».
  • Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш вважає, що після проведених Росією виборів до Державної думи за участю мешканців ОРДЛО відбудеться радикалізація політики Кремля щодо України.