Мобільний оператор «ДНР» з 1 листопада підвищує плату на найдоступніші тарифи

Новини
Фото: ДАН

В ОРДО місцевий так званий «республіканський оператор стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» визначився з датою запровадження нових цін за користування тарифами «Народний» та «Народний інтернет», які є найбільш доступними для місцевих мешканців. Плата за них збільшиться з 1 листопада.

Про це повідомляється на сайті оператора.

Зокрема, у тарифі «Народний» для фізичних та юридичних осіб (крім бюджетних установ) з 1 листопада 2021 року абонплата становитиме 100 рублів на місяць. У тарифі будуть доступні 120 безкоштовних хвилин на місяць на дзвінки на міські номери «ДНР» (зараз їхня вартість 0,50 руб/хв).

У тарифі «Народний інтернет» з 1 листопада плата зросте до 120 рублів на місяць. При цьому передбачено ліміт безкоштовних хвилин при дзвінках на номери «Фенікс» та на «Лугаком» (місцевий оператор у «ЛНР») – 60 хвилин на добу.

Для «бюджетних установ» з 1 січня 2022 року стануть доступні безкоштовні 60 хвилин на місяць на міські номери «ДНР», при цьому абонентська плата становитиме 75 рублів на місяць.

Тарифи «Народний» та «Народний інтернет» є найдешевшими в лінійці «Фенікса».

Оператора «Фенікс» запустили в «ДНР» у 2015 році. Працює на захоплених потужностях українських мобільних операторів «Київстар» та Lifecell.

Як повідомлялось, жителям ОРДО не рекомендують при виїзді на підконтрольну територію України брати з собою SIM-карту «оператора ДНР «Фенікс»: вона не знадобиться в дорозі, а при проході через український КПВВ можуть виникнути проблеми.

Нагадаємо:

  • В кінці липня 2021 року в ОРДО до мобільних номерів абонентів так званого «республіканського оператора стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» додали нові номери, які доступні в Росії з кодом +7958 і належать російському віртуальному оператору стільникового зв’язку Sprint. Однак даний перехід торкнувся не внутрішніх дзвінків, а лише виклики з номерів за межами ОРДО, тобто під час дзвінка в Росії на вказаний новий номер відбувається пряме з’єднання з «Феніксом» в «ДНР».
  • В серпні 2021 року в ОРДО спостерігались проблеми в роботі українського мобільного оператора Vodafone. З підконтрольної Україні території не виходило додзвонитися абонентам на непідконтрольній території, зокрема в Донецьк, і в зворотному напрямку.