Як працюють КПВВ на Донбасі у вихідні

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

На лінії розмежування найбільш регулярно працює КПВВ «Станиця Луганська». Але перехід через лінію можливий лише пішки через пішохідний міст.

Державна прикордонна служба України на КПВВ «Станиця Луганська» пропускає людей з 08:00 до 16:00. Дозволяють пройти усім, в кого є перепустка.

А от бойовики пропускають лише тих людей, хто є в писках т.з. «Міжвідомчого штабу». Такий же є у бойовиків на Донеччині.

Українські прикордонники як і на інших КПВВ, можуть пропускати людей на «Новотроїцькому» щодня з 08:00 до 16:00. От тільки у більшості днів у тижні дорожній коридор працює однобоко, адже бойовики блокують пропуск на своєму дзеркальному пості «Оленівка». Дозволяють людям пройти лише у понеділок та п’ятницю. Тож, ймовірно, наступного разу пропуск відновиться 8 листопада.

Крім того, бойовики також пропускають в ОРДО лише тих, хто є у списках т.з. «Міжвідомчого штабу ДНР». А от навпаки — лише тих, хто покаже прописку на підконтрольній території.

КПВВ «Новотроїцьке» можна перетнути на власному транспорті та пішки.

Люди, які їдуть через лінію розмежування, повинні попередньо оформити перепустку для перетину. Наразі вони безстрокові. Однак, якщо людина спробує поїхати через КПВВ тоді, коли документ ще в обробці, то є ризик, що прикордонники не пропустять через лінію розмежування. Тож варто дочекатися документу.

На лінії зіткнення працюють ще 5 пунктів пропуску. На Донеччині це «Майорське», «Мар’їнка» та Гнутове», та на Луганщині — «Щастя» і «Золоте». От тільки на цих КПВВ готові пускати людей лише українські прикордонники. Бойовики блокують перетин зі свого боку вже понад рік.

Напомним:

  • 9 октября 2021 года «глава ЛНР» Леонид Пасечник подписал «указ», которым со стороны «ЛНР» были ужесточены правила пересечения КПВВ «Станица Луганская» на линии разграничения. Теперь норма о пересечении КПВВ раз в месяц для жителей с пропиской в контролируемых «ЛНР» районах отменена, а их выезд, подобно правилам, установленным в «ДНР», осуществляется только по спискам, сформированным «постоянно действующей рабочей группой».
  • В «ЛНР» пояснили, что введение ограничение на пересечение КПВВ «Станица Луганская» является «вынужденной противоэпидемической мерой», чтобы предотвратить завоз на территорию «республики» коронавирусной инфекции, которой якобы заражаются пожилые жители ОРЛО, когда ездят на подконтрольную правительству Украины территорию для получения пенсий и других социальных выплат.