Очільника катівні «Ізоляція» суд заарештував на два місяці

Новини
Денис Куліковський ("Палич") в Приморському суді Маріуполя Фото: Суспільне

Приморський суд Маріуполя обрав запобіжний захід колишньому керівнику влаштованої російськими окупантами донецької в’язниці і катівні «Ізоляція» Денису Куліковському на прізвисько «Палич».

Про це з зали суду повідомляє Суспільне.

За рішенням Приморського суду Маріуполя Денис Куліковський був взятий під варту на 60 діб (до 7 січня 2022 року) без права внесення застави. Він перебуватиме в СІЗО у м.Києві.

Журналістам підозрюваний заявив, що визнає провину та шкодує про скоєне, передає видання.

Служба безпеки підозрює Куліковського в організації та безпосередній участі у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України на тимчасово окупованій території Донецької області. Щодо нього порушено кримінальне провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 «Торгівля людьми»; ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації»;  ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань»; ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни».

  • Куликовський був затриманий в Києві 9 листопада 2021 року. Першим про це повідомив колишній в’язень «Ізоляції» Станіслав Асєєв.