Дію карток Ощадбанку для пенсіонерів з ТОТ буде продовжено – представниця України в ТКГ

Новини
Черга до мобільного відділення «Ощадбанку», КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Marta Szczepanik

Україна планує продовжити дію карток Ощадбанку для пенсіонерів, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, повідомляє представниця української делегації у соціально-економічній підгрупі у Тристоронній контактній групі Вікторія Страхова. Також вона зазначає, що в ТКГ наблизилися до вирішення питання про постачання вугілля на Луганську ТЕС для забезпечення мешканців Луганщини електроенергією, теплом і водою. 

Про це Вікторія Страхова написала на своїй сторінці у Facebook. 

«Ми плануємо продовжити дію карток Ощадбанку для пенсіонерів, які проживають в ОРДЛО. На даний момент вони діють до 01.01.22. (Про це згадувала у своєму виступі і віце-прем’єр Ірина Верещук на телеканалі Дом)», – написала Страхова.

Крім того, вона повідомила про обговорення в ТКГ проблеми забезпечення вугіллям Луганської ТЕС.  

«Також ми порушували питання безперебійного постачання вугілля, щоб забезпечувати теплом та електроенергією мешканців Луганської області та запитувати нею Попаснянський водоканал, який забезпечує водою мешканців по обидва боки лінії розмежування», – написала Страхова.

Вона нагадала, що через особливості логістичного розміщення Луганської ТЕС постачання енергетичного вугілля туди можливе лише з РФ. 

«Імпорт антрациту з РФ квотується – тому порушила питання пріоритетності квот для ЛуТЕС. Відчуваю стриманий оптимізм, але як розумію, з моїм російським візаві ми досягли порозуміння, що благополуччя луганчан по обидва боки лінії розмежування – це наша спільна мета», – додала Страхова.

Також вона підтвердила намір представників окупаційної адміністрації ТОТ Луганської області спростити вимоги для мешканців ТОТ, що перетинають лінію на КПВВ «Станиця Луганська». Центр журналістських розслідувань докладно розповів про нові правила перетину КПВВ «Станиця Луганська» з боку окупантів 10 листопада 2021 року.