Німеччина призупинила сертифікацію «Північного потоку-2»

Новини
Фото: Reuters

Німецький регулятор Bundesnetzagentur 16 листопада 2021 року призупинив процедуру сертифікації «Північного потоку-2».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби регулятора.

Зазначено, що Nord Stream 2 повинен мати організаційну форму, яка відповідала б німецьким законам.

«Компанія Nord Stream 2 AG, штаб-квартира якої знаходиться в Цузі (Швейцарія), вирішила не перетворювати свою юридичну форму, а натомість заснувати дочірню компанію відповідно до законодавства Німеччини виключно для управління німецькою частиною трубопроводу», — йдеться у заяві.

Процедуру сертифікації буде припинено доти, доки основні активи та людські ресурси не будуть передані дочірній компанії і регулятор зможе перевірити, чи заповнена документація, яку дочірнє підприємство має подати повторно.

«Коли ці вимоги будуть виконані, Bundesnetzagentur зможе відновити свою експертизу в чотиримісячний період, встановлений законом, підготувати проект рішення і передати його до Європейської Комісії для укладання, як передбачено Законодавством ЄС про внутрішній ринок», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо:

  • 15 липня 2021 року канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з президентом США Джо Байденом в Білому домі попередила Росію, що Європа вживе «активні дії», в разі якщо Москва порушить права України як газотранспортної держави.
  • 22 липня 2021 року США та Німеччина офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», опублікувавши спільну декларацію з обіцянками підтримки України.
  • 23 липня 2021 року прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що оскільки Німеччина є основним споживачем російського газу в Європі, транзит газу через Україну після 2024 року залежатиме, в тому числі, від обсягів європейського попиту.