Конгресмени США пропонують не визнавати Путіна президентом у 2024 році

Новини
Президент РФ Володимир Путін Фото: РИА Новости

Конгресмени Стів Коен та Джо Вілсон внесли до палати представників конгресу США проєкт резолюції з пропозицією відмовитися визнавати президентом РФ Путіна у 2024 році. 

Про це повідомляється на сайті конгресмена Стіва Коена, пише zn.ua.

У проєкті резолюції наголошується, що поправки до конституції Російської Федерації, прийняті у 2020 році, «набрали чинності з порушенням законів та міжнародних зобов’язань Російської Федерації».

«Будь-яка спроба президента Володимира Путіна залишитися на посаді після закінчення його нинішнього та останнього терміну 7 травня 2024 року має спричинити невизнання з боку США», – йдеться у документі.

Документ, запропонований Коеном і Вілсоном, у разі прийняття матиме характер рекомендації.

Нагадаємо:

  • 15 листопада 2021 року президент РФ Володимир Путін підписав указ, який передбачає визнання в Росії сертифікатів на товари і послуги, видані в ОРДЛО. Товари з окупованих територій будуть допускатися до державних закупівель в РФ нарівні з російськими.
  • Міністерство закордонних справ України заявило, що розглядає указ Путіна про про визнання у РФ товарів з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) як грубе втручання у внутрішні справи України.
  • У Німеччині вважають, що указ президента РФ Путіна про визнання в Росії сертифікатів на товари і послуги, видані в ОРДЛО, суперечить Мінським домовленостям та не сприяє вирішенню конфлікту на сході України.