РФ відправила свої диверсійні та саперні підрозділи на Донбас – ГУР

Новини

На тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях прибула ще одна група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

«РФ продовжує направляти кадрових російських офіцерів та військовослужбовців контрактної служби для виконання завдань у складі російських окупаційних військ.

Минулого тижня на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, зазначається, що під час мінування місцевості гинуть самі окупанти.

Такі випадки російські пропагандисти намагаються приховати і використати загибель військових на своїх власних мінах для дискредитації Об’єднаних сил.

Командування Збройних сил РФ протягом жовтня продовжувало нарощувати боєздатність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донбасу. Зокрема з Росії в ОРДЛО доставлена відремонтована бойова техніка та нові партії озброєння та боєприпасів.

Нагадаємо:

  • У вересні 2021 року російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях розгорнули масштабну агітаційну кампанію з призову місцевого населення на військову службу у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійського корпусів оперативного угруповання окупаційних військ РФ.