На КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» багаж просвічуватимуть рентгеном – ДПСУ

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба встановила рентгено-телевізійні інтроскопи для огляду багажу на КПВВ «Чонгар» на адміністративній межі з окупованим Кримом. На черзі – КПВВ «Каланчак».

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

На КПВВ встановлюють рентгено-телевізійні інтроскопи. «Інтроскопи вже встановлені в КПВВ «Чонгар» і найближчим часом будуть обладнані і в КПВВ «Каланчак», – повідомляє сайт ДПСУ.

«Такі оглядові установки створені для пошуку і виявлення заборонених і потенційно небезпечних предметів. За їх допомогою прикордонники зможуть швидко та ефективно оглядати ручну поклажу та багаж, з яким громадяни перетинають адмінмежу», – сказано в повідомленні. 

Прикордонники закликають  ретельно готуватись до перетину адмінмежі та заздалегідь викладати заборонені для перевезення предмети та речовини, аби уникнути «неприємних ситуацій».

Також ДПСУ повідомляє, що рентгено-телевізійні системи встановлені на КПВВ «Станиця Луганська» в зоні ООС. 

«Вони оснащені рентгенівськими генераторами, детекторними модулями, механічними та конвеєрними конструкціями, а також комп’ютерною платформою, зі спеціальною клавіатурою, моніторами та зручним користувацьким інтерфейсом. Опційно в сканерах може встановлюватись допоміжна програма для напівавтоматичного виявлення вибухонебезпечних та наркотичних речовин, що є актуальним питанням для недопущення переміщення через лінію розмежування зброї, наркотичних речовин та іншого», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо:

  • Тротилову шашку і дві одиниці холодної зброї вилучили українські прикордонники в громадян України, які слідували з окупованого Криму на підконтрольну уряду територію України через КПВВ «Каланчак».
  • Кримчани після Супутник V можуть вакцинуватися Pfizer, CoronaVac та іншими вакцинами прямо на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».
  • Громадська приймальня УГСПЛ з питань Криму роз’яснила, скільки грошей та які речі можна везти з собою через адмінмежу з Кримом.