Компанія Міноборони РФ розпочинає незаконне будівництво на заповідних землях бухти Капсель в Криму

Новини
Фото: FB Меганом SOS!

Військово-будівельна компанія Міноборони РФ (ВСК) отримала дозвіл і розпочинає будівництво першої черги освітнього центру «Університет креативних індустрій» в межах проєкту Арт-кластеру «Таврида» в бухті Капсель, землі якої окупанти незаконно вивели з природоохоронної зони мису Меганом в окупованому Криму. 

Про це повідомила пресслужба Арт-кластеру «Таврида».

Освітній центр «Університет креативних індустрій» розпочне роботу у 2023 році та увійде до числа освітніх центрів Федерального агентства у справах молоді (Росмолодь), а також стане ключовим проектом арт-кластера «Таврида».

Генеральним підрядником будівництва обрано Публічно-правову Військово-будівельну компанію Міноборони Росії (ВСК). 29 листопада генпідрядник отримав дозвіл на будівництво першої черги освітнього центру.

Загальна площа будівель, які планується звести до 2023 року, становить 42 тис. м². Серед них лабораторії, навчальні й житлові корпуси, концертний зал, адміністративний корпус та інші об’єкти. 

ВСК була створена указом президента РФ Володимира Путіна від 18 жовтня 2019 року для здійснення масштабних будівельних проектів Міноборони РФ. «Університет креативних індустрій» – не перший об’єкт ВСК в Криму – компанія провела комплексну реконструкцію Балаклавського підземного музейного комплексу та розпочинає будівництво історико-археологічного парку «Херсонес Таврійський» поряд з однойменним археологічним заповідником. 

Про незаконну зміну меж пам’ятки природи «Півострів Меганом» Центр журналістських розслідувань розповідав у дослідженні «Меганом: зраджений заповідник». 

Громадських активістів, які виступали проти забудови заповідної бухти Капсель, переслідує Центр протидії екстремізму МВД РФ

Нагадаємо:

  • 21 травня 2020 року так звана «Судакська міська рада» прийняла рішення передати у федеральну власність Росії земельну ділянку на території півострова Меганом, яка знаходиться в комунальній власності, «для організації та проведення Форуму молодих діячів культури і мистецтва «Таврида», проведення щорічного фестивалю «Таврида ArtRussia», будівництва та експлуатації освітнього центру для молодих діячів культури і мистецтва «Арт-резиденція« Таврида»».
  • Жителі окупованого Росією Севастополя вважають, що роботи, які проводять окупанти на території Стародавнього Херсонеса, руйнують історико-археологічну пам’ятку.