Під нові санкції потрапили власники літаків Медведчука&Ко і організатори виборів до Держдуми в окупованому Криму

Новини
Фото: avdelphi.com

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію низку рішень РНБО від 10 листопада  про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Укази опубліковані на офіційному сайті президента України.

Зокрема, введено в дію рішення про застосування санкцій до компаній Alpha Bravo Aviation LLC та G200 203 LLC (США), а також до Cascade Holding (Кайманові острови). Раніше Рада національної безпеки і оборони за рекомендацією Служби безпеки України вирішила застосувати санкції щодо нових власників компанії, літаки якої раніше використовували українські народні депутати і бізнесмени для польотів до РФ. 

Крім того, Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти осіб, причетних до організації голосування на виборах до Держдуми РФ в окупованому Криму. Рішення передбачає продовження санкцій до десяти років. 

Нагадаємо: 

  • Рада національної безпеки і оборони за рекомендацією Служби безпеки України вирішила застосувати санкції щодо нових власників компанії, літаки якої раніше використовували українські народні депутати і бізнесмени для польотів до РФ. 
  • До молдавської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA в січні 2021 року були застосовані санкції за здійснення польотів до РФ та на тимчасово окуповані території України з порушенням чинного законодавства.  Цими літаками в РФ літали нардепи Тарас Козак і його соратник, кум Володимира Путіна Віктор Медведчук.
  • Президент України Володимир Зеленський указом № 584/2021 ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 20 серпня про запровадження санкцій щодо співробітників розвідувальних та спеціальних служб Російської Федерації. У списку є громадяни України.