Андрій Портнов потрапив під санкції США

Новини
Андрій Портнов, фото: liga.net

Міністерство фінансів США застосувало санкції проти колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова і його фонду. Санкції були застосовані в межах Глобального акту Магнітського.

Список фізичних і юридичних осіб, доданих до санкційного списку, опублікований на сайті Мінфіну США. 

Колишній заступник Адміністрації президента України Андрій Портнов занесений до санкційного списку Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США. В тому ж оновленні списку вказаний і Фонд Андрія Портнова.

Нагадаємо:

  • Андрій Портнов був радником Віктора Януковича в 2011-2014 роках, заступником голови АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.
  • 19 травня 2019 року екс-заступник глави адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив про повернення в Україну.
  • 16 серпня Служба безпеки закрила кримінальне провадження про державну зраду, в якому згадувався Портнов. Прокуратура АРК перевіряла інформацію про нібито причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова.
  • В розслідуванні InformNapalm Андрій Портнов згадується у якості розповсюджувача так званих «плівок Деркача».