Паспорт громадянина РФ та ІПН Гогілашвілі у російській базі ФНС вказані як дійсні (додано)

Новини
Гогилашвили
Олександр Гогілашвілі, заступник міністра МВС. Ілюстрація: 24tv.ua

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі має діючий паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані Федеральної податкової служби РФ.

Олександр Гогілашвілі отримав паспорт громадянина Російської Федерації (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року у Ленінському районі Ростова-на-Дону.

Також він має діючий індивідуальний податковий номер РФ 616404621705. Інформація підтверджується базою даних Федеральної податкової служби РФ.

Знімок екрану з сайту Федеральної податкової служби РФ

Офіційна база даних Федеральної податкової служби РФ при пошуку надає чинні дані індивідуальних податкових номерів громадян РФ за номером їхнього паспорта. 

Додано: Водночас офіційна база Федеральної міграційної служби РФ вказує у відповіді на запит, що паспорт  Гогілашвілі був замінений на новий. Поза тим, і ці дані підтверджують, що Олександр Гогілашвілі продовжує лишатись громадянином РФ, який має чинні російські паспорт та ІПН.

Не виключено, що підставою для заміни паспорта була вимога законодавства Росії про обов’язкову заміну документа при досягненні 20 та 45 років. Олександру Гогілашвілі виповнилось 45 років у 2018 році. Законодавство РФ передбачає, що для отримання паспорта необхідно подати заяву та пакет документів у термін до 90 днів.

Знімок екрану із сайту Головного управління з питань міграції МВС РФ

Блогер та колишній нардеп Борислав Береза у своєму telegram-каналі також оприлюднив інформацію про те, що О.Гогілашвілі має чинний російський закордонний паспорт, виданий у 2012 році. За деякими даними, Гогілашвілі перебуває в Україні з 2010 року, отже російський закордонний паспорт він отримував вже в український період своєї біографії. Згідно з базою даних ДМС Росії, даний паспорт не перебуває у переліку таких, що втратили чинність. 

Telegram / Березовый сок

Згідно офіційної біографії Олександра Гогіашвілі на сайті МВС, він народився 26 грудня 1973 року у Грузії. За даними з відкритих джерел, тривалий час працював у Росії. Зокрема, був помічником Миколи Валуєва, депутата Державної думи Росії від партії «Единая Россия»

У 2014 році Микола Валуєв входив до «депутатського десанту» російських парламентарів, яких доставили до Криму у день захоплення Верховної ради АРК для агітації за референдум і приєднання Криму до РФ. Депутати Держдуми М.Валуєв, В.Терешкова, С.Міронов і О.Журавльов виступали на мітингах перед Севастопольською міською адміністрацією та на площі Нахімова, вели агітацію в ЗМІ.

Нагадаємо, 10 грудня 2021 року у мережі з’явилося відео, на якому заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі грубо та нецензурно спілкується з працівниками поліції на в’їзді у Донецьку область. Гнів Гогіашвілі викликала зупинка автомобіля, в якому він їхав, та авто з охороною, і законне прохання поліцейських до водія показати документи. Гогілашвілі обурився через те, що поліцейські його не впізнали. На його думку, його портрет мав би висіти у поліцейському відділку.

«Єдиний заступник міністра, з таким є**ом, як у мене, він лише один. Я три роки вже заступник міністра! Три роки! І сумно, що ти не знаєш. Тепер ти знаєш, але тепер і я тебе знаю, дружок, і для тебе це приємним не буде», — обурювався Гогілашвілі.

  • Олександр Гогілашвілі був призначений заступником міністра МВС у вересні 2019 року, коли його очолював Арсен Аваков. Після приходу на посаду Дениса Монастирського Гогілашвілі залишився заступником. У МВС він відповідає за боротьбу з наркотиками та реабілітацію наркозалежних.
  • З 2010 року Гогілашвілі працював з організаціями в Україні, які допомагають наркозалежним, зокрема, в «Міжнародній антинаркотичній асоціації» (МАА). Про цю організацію йшлося у фільмі-розслідуванні Суспільного «Бити. Молитися. Тримати». Згідно з оприлюдненими даними, щодо МАА в судовому реєстрі є десятки кримінальних проваджень, що вказують на примусові методи утримання наркозалежних.
  • Своїм призначенням на високу посаду без належної освіти та досвіду Гогілашвілі може завдячувати дружині Марії Левченко, яка є особистим помічником президента Володимира Зеленського.
  • Міністр МВС Денис Монастирський після оприлюднення скандального відео ініціював проведення дисциплінарного провадження, на період якого заступника міністра відсторонено від посади. «Я особисто вивчу всі деталі того, що сталося і прийму відповідні управлінські рішення», — написав Монастирський.
  • У свою чергу, Олександр Гогілашвілі вибачився за свою «надмірну емоційність».