«Ковідну тисячу» люди похилого віку зможуть витратити на ліки — Зеленський

Новини

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 січня громадяни віком понад 60 років зможуть скористатися програмою «єПідтримка» та витратити отриману тисячу гривень, зокрема, на купівлю ліків.

Про це Володимир Зеленський написав у telegram.

«Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання — вже з січня», — написав Зеленський.

Крім цього, у повідомленні йдеться про те, що «єПідтримка» буде розширюватися. Одна з функцій, яка стане доступною — купівля книжок.

«Це великий плюс для нашого книговидавництва та книжкових крамниць. Також це додає програмі аудиторію — людей середнього і старшого віку. Але соціальна основа програми має бути ще ширшою», — написав Зеленський.

  • 8 млрд грн на надання «допомоги» на програму «єПідтримка» виділила Верховна Рада, в рамках якої повністю вакцинованим від COVID-19 українцям виплатять по 1 тисячі гривень. Вона стартуватиме 19 грудня.
  • Станом на 13 грудня 2021 року, через «Дію» можна записатися на отримання коштів, а також замовити картку у банках-партнерах програми.