Через «Дію» вже можна замовити отримання «ковідної тисячі»

Новини

Через додаток «Дія» вже можна отримати грошову виплату в розмірі 1000 гривень за програмою «єПідтримка» для повністю вакцинованих від COVID-19 українців.

З 11 грудня у додатку стартував запис на пілот проєкту «єПідтримка». Також необхідно замовити спеціальну картку в одному з банків-партнерів: «А-Банк», «Альфа-банк», Monobank (проект «Універсал-банку»), «Приватбанк», «Укргазбанк». Список партнерів може поповнюватися.

Тепер записаним людям приходять сповіщення про те, що вже можна отримати безпосередньо грошову виплату. Таке сповіщення отримав кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Отримати виплату можуть громадяни України, які досягли 18 років і мають в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації. Усе можна зробити онлайн, навіть якщо ви знаходитеся на тимчасово окупованій території. Якщо людина не встигла витратити гроші протягом 4 місяців з моменту отримання, вони повернуться до бюджету.

Заявку на отримання можна подати до кінця терміну дії програми, тобто до 18.12.2022.

Отримати «ковідну тисячу» наразі можна лише через «Дію».

Нагадаємо:

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 січня громадяни віком понад 60 років зможуть скористатися програмою «єПідтримка» та витратити отриману тисячу гривень, зокрема, на купівлю ліків.
  • 8 млрд грн на надання «допомоги» на програму «єПідтримка» виділила Верховна Рада, в рамках якої повністю вакцинованим від COVID-19 українцям виплатять по 1 тисячі гривень.