Апеляційний суд не відпустив Медведчука з-під цілодобового домашнього арешту

Новини
Віктор Медведчук у Київському апеляційному суді, 21.05.2021 Фото: hromadske.ua

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом народного депутата Віктора Медведчука (ОПЗЖ) у справі щодо сприяння постачання вугілля з окупованих територій.

Про це повідомляє Укрінформ.

Рішення колегія суддів ухвалила 17 грудня, повідомила прессекратар Київського апеляційного суду Тетяна Геведзе.

“Суд залишив апеляційні скарги прокуратури і сторони захисту без задоволення, а рішення першої інстанції від 12 жовтня поточного року — без змін”, – сказала вона.

Як повідомлялось, 2 листопада Віктору Медведчуку змінили запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання у першій справі про держзраду та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму. За другою справою Медведчук залишається під домашнім арештом.

Нагадаємо:

  • Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у народного депутата Віктора Медведчука незадекларовані земельні ділянки, домоволодіння та автомобілі загальною вартістю понад 73 мільйони гривень.
  • 20 серпня 2021 року було завершено розслідування справи за підозрою Віктора Медведчука та Тараса Козака у державній зраді та розкраданні національних цінностей. З цього дня матеріали провадження відкриті для сторони захисту. 
  • 9 липня 2021 року Печерський районний суд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Віктору Медведчуку.
  • Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 11 травня 2021 року Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Ліцензія на зраду: як Медведчук завдяки ВЕЗ «Крим» здав росіянам нафтове родовище».