Колишній «заступник міністра інформації» так званої «ДНР» Пряхін втік з Києва на окуповану територію

Новини
Фото: СБУ

Прокурор не клопотав, а суд не обрав запобіжний захід Володимиру Пряхіну. Адвокатка обвинуваченого запевняє, що її клієнт збирається повернутися на вільну територію України та брати участь у судових засіданнях.

Про це стало відомо в середу, 12 січня, під час засідання Шевченківського суду, передає Медійна ініціатива за права людини.

Захисниця Пряхіна Світлана Новицька пояснювала відсутність свого підзахисного тим, що він зараз перебуває на окупованій території, бо в нього «хвора матір».

«Він поїхав, тому що там померла тітка, померла його перша дружина, а діти поїхали на заробітки до іншої країни. Подзвонили сусіди, сказали, що його мати хвора. Він поїхав її забрати, але вона відмовилася їхати», — цитує захисницю Пряхіна МІПЛ.

Жодних підтверджень цьому вона не надала.

На питання головуючого судді Володимира Бугіля, чи збирається обвинувачений приїжджати до суду, адвокатка відповіла ствердно. Вона також пообіцяла повідомити обвинуваченого про наступну дату засідання — 18 березня.

Прокурор зазначив, що це перша неявка обвинуваченого до суду (по факту судовий розгляд лише починається), а тому попросив відкласти розгляд до 18 березня. При цьому прокурор наголосив, що в Пряхіна не було запобіжного заходу.

Нагадаємо:

  • СБУ затримала «чиновника» так званої «ДНР» в лютому минулого року. За їх даними, посаду «заступника міністра інформації» Володимир Пряхін обіймав з 2014 по 2016 рік.
  • Обвинувачений у тортурах громадян у незаконно створеній в’язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку Євген Бражніков, який також є постраждалим у справі з цієї в’язниці, виїхав з України і просить притулку у Франції.