На сайті Кіровського райсуду Ростову досі не з’явився видалений вирок зі згадкою про російських військових на Донбасі

Новини
Кіровський райсуд м. Ростов-на-Дону Фото: yandex

Після широкого резонансу, пов’язаного зі згадкою у вироку присутності російських військових на окупованій частині українського Донбасу, документ був видалений. В суді пояснювали це «технічними роботами» і обіцяли повернути вирок на сайт. Документ досі відсутній, а справа вже передана в архів.

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону 10 жовтня 2021 року виніс вирок, у якому через покази обвинуваченого була зафіксована присутність регулярних російських військ на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Фігурантом справи був заступник регіонального керівника з напряму військового харчування В’ячеслав Забалуєв компанії ООО «Технология». Він розповів в суді, що у 2019 році ООО «Технология» займалася поставками продуктів харчування у військові частини Збройних Сил РФ, що дислокуються на території ОРДЛО. Продукти доставлялися в ОРДЛО здійснювалося зі складу з періодичністю 1 раз на два тижні. Колона складалася з понад 70 машин, вантажопідйомністю близько 40 тонн та загальним обсягом понад 1300 тонн.

Після поширення цієї інформації у ЗМІ, вирок зник з сайту суду. У самій установі це пояснювали «технічними роботами».

«У зв’язку з технічними регламентними роботами», — сказали у Кіровському районному суді Ростова-на-Дону, відповідаючи на запитання, чому зник вирок із сайту. У суді пообіцяли, що після закінчення робіт вирок знову з’явиться на сайті.

Станом на 15 січня 2022 року, вирок досі відсутній на сайті. Згідно інформації про рух справи, 16 грудня 2021 року матеріали вже були відправлені в архів.

Нагадаємо:

  • У матеріалі «Їх порахували. Скільки їдять російські окупанти на Донбасі» журналіст Центру журналістських розслідувань Євгеній Лешан розповідає про те, що РФ відправляє понад 140 фур продуктів загальною вартістю більше $3,5 млн щомісяця на окупований Донбас для 1-го та 2-го армійських корпусів Збройних Сил РФ, які також ще називають «збройними силами ДНР та ЛНР». Поставок вистачає на харчування десятків тисяч військових щодня.