Кабмін дозволив українцям віком понад 60 років купувати ліки на «ковідну тисячу»

Новини
пенсионеры
Фото: thedigital.gov.ua

Кабінет міністрів України дозволив з 24 січня повністю вакцинованим від COVID-19 українцям віком понад 60 років витрачати тисячу гривень, отриманих у рамках державної програми «єПідтримка», на купівлю ліків. Крім того, дію програми буде розширено на дітей віком від 12 років.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 19 січня, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Кабміну.

«Українці старші 60 років з 24 січня зможуть витратити 1 тисячу грн на купівлю ліків. Програму також буде розширено на дітей віком від 12 років», – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що відповідне рішення буде оформлено як протокольне доручення, і додав, що програма «єПідтримка» і надалі розширюватиметься.

Нагадаємо:

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 січня громадяни віком понад 60 років зможуть скористатися програмою єПідтримка та витратити отриману тисячу гривень, зокрема, на купівлю ліків.
  • 8 млрд грн на надання «допомоги» на програму єПідтримка виділила Верховна Рада, в рамках якої повністю вакцинованим від COVID-19 українцям виплатять по 1 тисячі гривень.
  • 19 грудня 2021 року в Україні офіційно стартував проєкт «єПідтримка» у додатку «Дія», який передбачає виплату тисячі гривень за щеплення проти коронавірусу.