Росія перекидає на Донбас танки, САУ, боєприпаси та найманців – ГУР

Новини

Командування Збройних Сил РФ продовжує нарощувати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донбасу та перекидає в ОРДЛО танки, самохідні артилерійські установки, інше озброєння, боєприпаси для артилерійських систем і мінометів, а також пальне.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«З початку поточного місяця окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів понад 7 тис. тонн пального, декілька одиниць танків та самохідних артилерійських установок, інше озброєння та боєприпаси, у тому числі для артилерійських систем і мінометів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили в ГУР, для комплектування особовим складом підрозділів противника через розгорнуту на території РФ мережу вербувальних центрів здійснюється активний набір найманців, які направляються на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях після проходження інтенсивних курсів підготовки в навчальних центрах.

Нагадаємо: