«Варто розглянути можливість виїзду зараз». У посольстві США закликають американців скоріше їхати з України

Новини
США

Ситуація в Україні непередбачувана і може раптово погіршитися, варто розглянути можливість виїзду зараз.

Про це йдеться у публікації на сайті посольства США в Україні.

«Безпекова ситуація в Україні залишається непередбачуваною через зростання загрози російських військових дій, і може погіршуватися без попередження. Громадянам США в Україні варто розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. Посольство США в Києві залишається відкритим і може обробляти американські паспорти та консульські звіти про народження за кордоном, а також може надавати позики громадянам США, які наразі не можуть дозволити собі придбати комерційний квиток до Сполучених Штатів», – йдеться у повідомленні. 

Президент США Джо Байден заявив у п’ятницю, що планує направити невелику кількість американських військ до Східної Європи «найближчим часом» на тлі зростання побоювання щодо можливого вторгнення Росії в Україну.

США може надати Україні фінансову підтримку, це буде реалізовано найближчим часом, заявив президент США Джо Байден.

Сполучені Штати Америки почали збирати нове постачання військової допомоги для України, повідомив представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу.

22 січня 2022 року США доставили в Україну 90,7 тонн летальної зброї та боєприпасів, потім прибув другий літак зі зброєю від США з 80 тонн вантажу. Також США передадуть Україні гелікоптери Мі-17.

25 січня США надіслали сучасне обладнання та боєприпаси оборонного призначення.

  • РФ може вдатися до нових провокацій проти представників місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях України.
  • Росія останнім часом продовжувала високими темпами перекидати військовослужбовців до кордону з Україною та збільшила контингент у прикордонних районах до 112-120 тисяч. Цей показник не враховує збройних сил бойовиків на Донбасі, чисельність яких оцінюється приблизно в 35 тисяч людей.