Усі фракції Держдуми РФ виступили за підтримку визнання «ДНР» та «ЛНР» – Зюганов

Новини
Лідер КПРФ Геннадій Зюганов Фото: РИА Новости

Усі фракції Держдуми РФ вважають, що треба максимально захистити так звані «ДНР» та ЛНР», утворені на території окупованих районів українського Донбасу, та підтримати пропозицію КПРФ про звернення до президента Росії щодо визнання їх «незалежними державами».

Про це заявив «РИА Новости» лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

Він зазначив, що днями у Держдумі пройшли міжфракційні консультації.

«Була спільна позиція, що треба максимально допомогти захистити ДНР та ЛНР. Я давно виступав і говорив, що «бажаєте, щоб припинилися ці нескінченні насильства та вбивства – давайте визнаємо волю громадян цих двох республік жити самостійним життям, захищати свій будинок, свою роботу, свою мову та свої можливості». Визнаємо, і буде все гаразд», – сказав Зюганов.

Він додав, що настав час прийняти це рішення, і висловив сподівання, що епідеміологічна обстановка не завадить розглянути запропонований КПРФ проект.

Як розповіло джерело «РИА Новости» в нижній палаті парламенту, документ можуть розглянути 14 лютого.

Як повідомлялось, 21 січня 2022 року спікер Держдуми В’ячеслав Володін заявив, що Держдумі необхідно розглянути ініціативу фракції КПРФ про звернення до президента Росії Володимира Путіна щодо визнання так званих «ДНР» та ЛНР» на українському Донбасі «незалежними державами».

Нагадаємо:

  • 19 січня 2022 року депутати фракції КПРФ запропонували Держдумі РФ офіційно звернутися до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані «ДНР» «ЛНР», створені на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, «як самостійні, суверенні та незалежні держави».
  • Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язків із співвітчизниками Костянтин Затулін заявив, що не впевнений у тому, що зараз Росія зможе визнати «ДНР» та «ЛНР», проте «це не означає, що тему не потрібно обговорювати». Він зазначив, що Мінські угоди є перешкодою для визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».