Україна втричі збільшить кількість абітурієнтів з ТОТ у 2022 році 

Новини
Фото: investigator.org.ua

Шістсот абітурієнтів з тимчасово окупованих територій залучить Україна у 2022 році до підготовчих курсів для вступу в українські вищі навчальні заклади. Це втричі перевищує показник 2021 року.

Про це із посиланням на дані Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пише Укрінформ.

«уУ 2022 році Мінреінтеграції планується залучити орієнтовно 600 осіб, які у 2021-2022 навчальних роках завершили здобуття повної загальної середньої освіти, до безоплатного навчання на реінтеграційних курсах з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти молоді з числа осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької та Луганської областей, територія населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим та м. Севастополя», – сказано у відповіді Мінреінтеграції на запит агентства.  

Також повідомляється, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено 93,779 млн грн на реалізацію програми «Забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

У 2021 році зі 199 абітурієнтів з ТОТ, що пройшли підготовчі курси, 99% вступили до українських ВНЗ. 

  • Через блокування окупантами КПВВ для молоді з ТОТ Донбасу, строк прийому документів для участі в програмі підготовчих курсів для вступу до українських вузів було продовжено до 29 червня 2021 року.
  • 21 квітня 2021 року Кабмін України затвердив бюджетну програму, яка передбачає виділення 130 млн грн на реінтеграцію молоді з окупованих Донбасу та Криму.
  • Міністерство освіти і науки України затвердило порядок прийому абітурієнтів, які мешкають на ТОТ, а також у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, для організації вступу до закладів освіти через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».
  • Визначено 23 державних заклади вищої освіти, в яких пройдуть підготовчі курси для вступу абітурієнтів з тимчасово окупованих Криму і Донбасу, а також населених пунктів біля лінії зіткнення.