Зеленський пообіцяв безкоштовні смартфони вакцинованим українцям віком від 60 років

Новини

Навесні в Україні стартує нова програма, в рамках якої вакциновані українці, старші 60 років, отримають безкоштовний смартфон та пільговий тариф.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час Diia Summit.

«Ми розширили «єПідтримку». Люди похилого віку можуть витрачати кошти на купівлю ліків, оплату комуналки, та не у всіх є смартфон. І не всі вміють користуватися інтернетом. Два роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову велику державну програму: всі охочі вакциновані українці старше 60 років отримають безоплатний якісний сучасний смартфон і пільговий тариф. Це шлях до нашої мети — доступ до інтернету для всіх громадян України, держава у смартфоні для всіх, можливість впливати на процеси у державі для всіх», — сказав Зеленський.

Нагадаємо:

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 січня громадяни віком понад 60 років зможуть скористатися програмою єПідтримка та витратити отриману тисячу гривень, зокрема, на купівлю ліків.
  • 8 млрд грн на надання «допомоги» на програму єПідтримка виділила Верховна Рада, в рамках якої повністю вакцинованим від COVID-19 українцям виплатять по 1 тисячі гривень.