Перекриття РФ районів Чорного та Азовського морів: опубліковано нову карту

Новини
Ракетний фрегат "Адмирал флота Касатонов" Фото: пресслужба північного флоту РФ

Головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко опублікував нову карту перекриття Росією районів Чорного та Азовського морів.

На карті фіолетовим кольором позначено новий перекритий 11 лютого терміном на місяць великий морський район, що починається з захоплених у 2014 морських газових родовищ на захід від Криму і закінчується поблизу Керченського півострова. 

«Це перекриття вже діє з 11.02.2022 і буде діяти до 11.03.2022. Там уже проводяться навчання ВМФ РФ. Зауважимо, що Держгідрографія України, вимушена за міжнародними правилами поширити це попередження, додала до нього безпрецедентний текст: «У зв’язку з бойовим навчаннями Російської Федерації у винятковій морській економічній зоні України проти її волі, при плаванні в районі обмеженому (координати)… судноводіям дотримуватись граничної обережності», – повідомив Клименко.

12 лютого Міноборони РФ повідомило, що кораблі Чорноморського флоту Росії вийшли в море для «відпрацювання завдань оборони» узбережжя окупованого Криму.

Як повідомлялося, безпекові ризики в середземноморсько-чорноморському басейні, за даними Моніторингової групи BlackSeaNews, серйозно зростають — з 9 лютого в Чорному морі перебуватимуть 12 великих десантних кораблів ВМС РФ, за ними надійдуть чотири носії крилатих ракет.

Упродовж 10-15 лютого в Чорному морі значно збільшиться чисельність російських кораблів – носіїв крилатих ракет: два підводних човни Чорноморського флоту РФ, ракетний фрегат ЧФ «Адмирал Григорович» і ракетний фрегат Північного флоту РФ «Адмирал Касатонов», повідомив Андрій Клименко з посиланням на дані Моніторингової групи BlackSeaNews та «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень».

Нагадаємо:

  • 8 та 9 лютого великі десантні кораблі Військово-морського флоту Росії проходять протоки Босфор і Дарданелли, щоб взяти участь у військово-морських навчаннях у Чорному морі.
  • Росія, під приводом військових навчань, блокує українські морські порти, не залишаючи проходу для торгових суден.