Активісти закличуть канцлера ФРН Шольца не схиляти Україну до капітуляції та запровадити санкції проти агентів РФ у Німеччині

Новини
Олаф Шольц, Федеральний канцлер Німеччини Фото: Michele Tantussi/Image Europe/Pool/dpa

Українські активісти хочуть закликати канцлера ФРН Олафа Шольца не намагатися схилити Україну до капітуляції, та будуть вимагати запровадити санкції проти агентів впливу Кремля в Німеччині. 14 лютого очільник німецького уряду прибуває з робочим візитом до Києва де проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Наступного дня Шольц відвідає Москву для зустрічі президентом Володимиром Путіним.

Акцію, яку спільно організовують «Рух опору капітуляції» та «Мережа захисту національних інтересів «А Н Т С», активісти почнуть о 12:30 на Алеї Героїв Небесної Сотні у Києві.

Активісти закличуть німецький уряд:

– відкинути будь-які думки про примус України до виконання Мінських домовленостей;
– не допустити запуску Північного Потоку-2;
– не вести з Росією жодних перемовин, доки не буде звільнено громадян України, незаконно утримуваних у російських катівнях;
– запровадити санкції проти лобістів російських інтересів в Німеччині;
– заборонити в’їзд в країну людям з оточення Путіна та їхнім сім’ям.

Українські активісти нагадують, що в Німеччині досі діють, або мають власність, особи, що лобіюють інтереси кремлівського диктатора. З Путіним пов’язують колишніх посадовців, таких як канцлер Герхард Шрьодер, голова федеральної канцелярії Маріон Шеллер, директор Deutsche Bahn Гартмуд Медорн, чи колишній оперативник «Штазі» Матіас Варніг. Крім того, Володимир Якунін, людина з оточення Путіна, має в Берліні філію свого фонду «Діалог цивілізацій», через який просуває пропагандистські наративи Кремля. А російські олігархи Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Алішер Усманов, та й сам Путін, володіють майном у Німеччині.

«Путін та його посіпаки продовжують нав’язувати нам Мінські домовленості та продовжують енергетичний шантаж Європи. Ми закликаємо німецьку владу: #PunishPutin (покарати Путіна – ред.). Для цього Берлін має запровадити санкції проти гаманців Путіна та його агентів впливу і зупинити Північний потік-2. Ми повинні заявити про це чітко і голосно», – заявлють організатори акції.

Як повідомляє Офіс президента України, 14 лютого о 14:20 відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського та канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який перебуватиме в Києві з робочим візитом.

Німецьке видання Sueddeutsche Zeitung напередодні повідомило, що Шольц після візиту в Київ 14 лютого наступного дня, 15 лютого, поїде до Москви.

Видання The Guardian з посиланням на джерела в уряді Німеччини пише, що Шольц запропонує Путіну діалог і намагатиметься дізнатися більше про те, що тягне за собою невдоволення Росії. Зазначається, що Шольц наполягатиме на «єдності ЄС, США та Великої Британії», коли справа дійде до економічних санкцій у разі вторгнення РФ до України.

Нагадаємо:

  • Незважаючи на запровадженні Євросоюзом санкції німецькі фірми постачали до Росії продукцію подвійного призначення і після незаконної окупації Криму. У 2020 році компанії з ФРН поставили РФ таких товарів на 366 мільйонів євро.