У Сімферополі депутат «Єдиної Росії» за кермом BMW на смерть збив 73-річну жінку

Новини
Ігор Буданов, фото: crimea.gov.ru

Після аварії депутат так званого «Государствєного Совєта Республіки Крим» Ігор Буданов покинув місце пригоди. Жінка змогла прийти до тями та повідомити про ДТП. Але пізніше померла в лікарні.

Джерело: кримські telegram-канали, соцмережі.

ДТП сталася за адресою: вулиця Леніна, 31-г у Сімферополі. Користувач «Вконтакте» Сергей Понкратов написав, що аварія сталася, коли депутат виїжджав з прилеглої території. З повідомлення можна зрозуміти, що посадовець намагався вийти на зв’язок з родиною з пропозицією компенсації.

«На тебе заведено кримінальну справу! Нашій сім’ї не потрібна твоя компенсація, ми хочемо, щоб ти сів за законом», — написав Понкратов, не називаючи ім’я депутата.

У повідомленнях кримських telegram-каналів йдеться, що за кермом BMW 750 знаходився депутат «ГС РК» Ігор Буданов. Активіст з Криму Олександр Таліпов пише, що наразі відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 264 КК РФ (Порушення правил дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів). Також Таліпов виклав скріншоти матеріалів провадження, з яких випливає, що Буданов вже затриманий.

Так звана «прокуратура РК» чи «слідком» не оприлюднювали інформацію про ДТП чи затримання депутата.

За неперевіреною інформацією, раніше автомобіль, на якому рухався Буданов, нібито належав родині Володимира Константинова.

В деклараціях Буданова автомобіль Bmw 750 Li Xdrive не значиться.

За даними російських баз даних, автомобіль 2010 року випуску. До 29 листопада 2017 року ним володіла фізична особа, після цієї дати і понині — інша. Хто саме — інформація прихована.

У 2017 році автомобіль був виставлений на продаж за 1,6 млн рублів.

«Машина кримська, купувалася 2011. Найповніша комплектація під індивідуальне замовлення. Категорія — individual 750 li. Хdrive у м-пакеті. Один власник», — писав продавець автомобіля в оголошенні.

У період з 25 квітня 2018 по 15 лютого 2022 року нинішній нинішній власник авто отримав щонайменше 70 штрафів за порушення правил дорожнього руху. Здебільшого за перевищення швидкості. Останній штраф був виписаний за відсутність страховки.

Ігор Буданов від 2010 до 2014 року був головою Добровської сільської ради. Будучи на цій посади, Буданов за кермом BMW збив 7-річного хлопчика у Сімферополі, але спочатку намагався довести, що за кермом був не він.

З жовтня 2016 року до вересня 2019 року Ігор Буданов — голова «Комітету Государствєного Совєта з аграрної політики, екології та природних ресурсів». З жовтня 2019 року — заступник голови «Комітету Государствєного Совєта Республіки Крим» з питань бюджетно-фінансової, інвестиційної та податкової політики.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму позбавили повноважень «суддю Центрального районного суду» Сімферополя Юрія Гулевича, який у нетверезому стані влаштував ДТП у Ялті, а потім поскандалив із поліцейськими. Гулевич фігурує у кримінальному провадженні про скоєння держзради суддями АР Крим після окупації півострова Росією, яке розслідують українські правоохоронці.