Меджліс закликав світ визнати РФ державою-терористом, а її військово-політичне керівництво – міжнародними злочинцями

Війна

Меджліс кримськотатарського народу закликав міжнародне співтовариство визнати Росію – державою терористом, а її військово-політичне керівництво – міжнародними злочинцями. Меджліс також закликав НАТО, США та ЄС закрити небо над Україною та запровадити повне ембарго на постачання нафтопродукти з РФ.

Про це йдеться в заяві Меджлісу, яку опублікував його голова Рефат Чубаров у Facebook.

«Висловлюючи вдячність главам і лідерам держав, парламентам країн, міжнародним організаціям, величезній кількості всесвітньо відомих політиків, правозахисників, письменників, духовних осіб, які виступили в підтримку України, та з метою негайного примусу Російської Федерації до припинення війни на території України і звільнення окупованих нею Автономної Республіки Крим та міста Севастополю, а також окремих районів Донецької і Луганської областей, Меджліс кримськотатарського народу закликає міжнародне співтовариство визнати РФ – державою терористом, а її військово-політичне керівництво – міжнародними злочинцями. Меджліс кримськотатарського народу закликає НАТО, США та ЄС закрити небо над Україною та запровадити повне ембарго на постачання нафтопродукти з Росії», – йдеться у документі.

Також Меджліс у якості найвищого представницького органу корінного кримськотатарського народу, який сповідує Іслам, звернувся із закликом до глав держав – членів Організації ісламського співробітництва припинити будь-які форми співпраці з РФ та взаємодії з військовими злочинцями, які очолюють цю терористичну державу.

«Меджліс кримськотатарського народу закликає лідерів держав-членів Організації тюркських держав засудити агресію РФ проти України та вимагати від злочинця Путіна негайно припинити військові дії проти України та звільнити окуповані українські території включно з Автономною Республікою Крим та місцем Севастополем», – йдеться у заяві.

У Меджлісі нагадали, що регулярні війська РФ, які розпочали вранці 24 лютого 2022 року широкомасштабне вторгнення на материкову частину території України, бомбардують українські міста, аеропорти, руйнують інфраструктурні об’єкти та комунікації, житлові будівлі, розстрілюють автомашини та автобуси з мирними людьми. Нападу зазнають усі області України, найбільш масовані та руйнівні удари наносяться по Києву, Харкову, Дніпру, Маріуполю, Одесі та іншим містам України. При обстрілах міст використовуються реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети.

«На очах усієї міжнародної спільноти фашистський путінський режим влаштував у мирній демократичній Україні справжню гуманітарну катастрофу. При цьому для розширеного вторгнення на материкову частину території України РФ використовує також українські території, окуповані нею у 2014 році – Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, окремі райони Донбасу», – наголосили автори документу.

Члени Меджлісу також підтримали ініціативу Верховної Ради України щодо створення Генеральною Асамблеєю ООН Трибуналу для розгляду злочинів путінського режиму проти України, Грузії та інших держав.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.