Окупанти ракетами обстрілювали Житомирщину. Зруйновано десятки будинків

Війна

У ніч на 6 березня російські окупаційні війська здійснили кілька авіаударів по житлових забудовах у містах Коростені та Овручі Житомирської області. Зруйновані будинки, є потерпілі серед цивільного населення.

Про це повідомляє Національна поліція України.

«Ворожі обстріли прийшлися на будинки мирних жителів у м. Коростені. Декілька з осель зруйновані вщент, ще низка мають пошкодження стін, дахів, вікон тощо. Серед цивільного населення є потерпілі. Також у ночі через обстріли стався вибух в житловому масиві приватного сектору у м. Овручі. Попередньо, обійшлося без потерпілих», — йдеться у повідомленні.

ДСНС повідомляє, що в Овручі зруйновано 30 приватних житлових будинків, з них 5 повністю. Попередньо жертв та постраждалих немає.

Тривають роботи із розбору завалів, відновлення комунікацій.

На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи місцевих відділків поліції. Вони документують наслідки воєнних злочинів ворога та надають необхідну допомогу людям.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину — надсилайте матеріали безпосередньо до Офісу генпрокурора через сайт warcrimes.gov.ua.

  • 24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України. О 4 ранку президент Росії Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» в Україні нібито для захисту так званих республік «ДНР/ЛНР» від геноциду. Однак міжнародне право визначає такі дії зовсім інакше — міжнародний збройний конфлікт та агресивна війна.
  • Росія веде підлу війну, атакуючи мирне населення, знищуючи цивільну інфраструктуру, лікарні, дитячі садки та звичайні будинки. Російська армія в Україні віроломно прикривається машинами швидкої допомоги та поліції. Це все та багато іншого — воєнні злочини, згідно міжнародного гуманітарного права та Римського статуту ООН. Про це у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Війна Росії проти України: воєнні злочини РФ».
  • ЦЖР закликає кримчан та мешканців тимчасово окупованого півдня України ділитися з нами даними про переміщення ворожої російської техніки, надсилайте нам фото, відео, будь-яку цінну інформацію на захищену пошту [email protected]. Ми будемо перевіряти інформацію та передавати. Невдовзі ми запустимо чат-бот у telegram, для вашої зручності.