Росія анонсувала нові авіаудари. США обговорює з Польщею винищувачі для України

Війна

Відразу після того, як міністерство оборони РФ анонсувало удари по українських підприємствах оборонно-промислового комплексу, США обговорює з Польщею винищувачі для України.

Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

На питання «НАТО заявило, що жоден з його 30-ти членів не бажає створити безполітну зону. Президент Байден чітко заявив, що він не зацікавлений ні в цьому, ні в залученні військ. Але що тут ще можуть зробити Сполучені Штати? Якщо, наприклад, уряд Польщі, член НАТО, хоче надіслати винищувачі, чи отримає це зелене світло від США, чи ви боїтеся, що це призведе до ескалації напруги?« Блінкен сказав:

«Ні, на це є зелене світло. Насправді, ми зараз говоримо з нашими польськими друзями про те, що ми могли б зробити, щоб задовольнити їхні потреби, якщо вони дійсно вирішать надати ці винищувачі українцям. Що ми можемо зробити? Як ми можемо запевнити, щоб вони отримають щось натомість за те, що вони вони передадуть літаки українцям? Ми з ними дуже активно обговорюємо це».

Раніше Міноборони РФ заявило: «У рамках виконання завдання з демілітаризації України російські збройні сили будуть завдавати високоточної зброї поразки українським підприємствам оборонно-промислового комплексу. Щоб уникнути загрози життю працівникам підприємств українського ОПК, заздалегідь попереджаємо про заплановані удари по таких об’єктах».

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня.