«Гауляйтеру» Мелітополя Галині Данильченко оголошено про підозру у держзраді

Влада

Запорізька обласна прокуратура оголосила про підозру депутату Мелітопольської міської ради Галині Данильченко у державній зраді.

Про це повідомляється на facebook-сторінці Офісу Генерального прокурора.

«На виконання отриманого від представників Російської Федерації завдання представниця місцевої влади проголосила себе «виконуючою обов’язки Мелітопольського міського голови» та активно здійснювала дії щодо організації та упорядкування окупаційної влади на території м. Мелітополь та Мелітопольського району. Проголосивши про створення невизначеного законодавством України органу — «Комитет народных избранников», підозрювана закликала громадян України до його підтримання та припинення спротиву мешканців міста окупаційній владі», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці традиційно не називають імені підозрюваного, однак саме депутатка Мелітопольської міської ради Галина Данильченко 12 березня взяла на себе роль так званого «в. о. міського голови Мелітополя» та звернулася до мешканців міста із закликом «підлаштуватись під нову дійсність», а також «не брати участь в екстремістській діяльності» — так вона називає мирні проукраїнські мітинги з гаслами «Мелітополь — це Україна».

Нагадаємо:

  • Російські окупанти 11 березня викрали та вивезли в невідомому напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.
  • 12 березня у Мелітополі викрали координаторку мітингів проти окупації Ольгу Гайсумову. Викрадення сталося після завершення мітингу на підтримку міського голови Мелітополя Івана Федорова. Ольга Гайсумова є учасницею та координаторкою акцій з гаслами «Мелітополь — це Україна».
  • У Запорізькій області російські окупанти викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва.