«Гауляйтер» Мелітополя Галина Данильченко привласнила українську гуманітарну допомогу – міський голова Федоров

Влада

У Мелітополь із Запоріжжя доставили велику партію гуманітарної допомоги, але призначена окупантами РФ глава адміністрації Галина Данильченко заблокувала її видачу містянам. Частину гумдопомоги росіяни планують викрасти для продажу за готівку. Іншою частиною планують годувати проросійських прихильників та військових РФ.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, до міста привезли 13 тонн продуктів харчування, 2 тонни дитячого харчування та медикаменти. Їх розвантажили в пожежній частині на вулиці Героїв Сталінграду, до якої тепер немає доступу.

«Галина Данильченко видала особистий наказ заборонити видавати гуманітарну допомогу. Пожежна частина заблокована окупантами зі зброєю. Вивезти гуманітарну допомогу для її розповсюдження нам не дають», – розповів Федоров.

«Хочу звернутися до Галини Вікторівни: ви свідомо зрадили Україну, перейшли на бік ворога! А зараз своїми діями ви свідомо зраджуєте всіх мелітопольців, які тижнями чекали на допомогу!», – заявив міський голова Мелітополя.

Федоров також зазначив, що гуманітарну колонна із Запоріжжя їхала протягом доби, замість звичних двох годин у мирний час, через численні перепони від армії РФ.

Російські окупанти призначили на роль так званої «керівниці» у Мелітополі депутатку міської ради від Опозиційного блоку Галину Данильченко. За день до цього чинного міського голову Івана Федорова було викрадено представниками «МДБ ЛНР». Данильченко очолює мелітопольський завод, що належить родині екснардепа від Євгена Балицького, який нині є депутатом Запорізької обласної ради від Опоблоку.  

Нагадаємо:

  • Російські окупанти 11 березня викрали та вивезли в невідомому напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.
  • 12 березня у Мелітополі викрали координаторку мітингів проти окупації Ольгу Гайсумову. Викрадення сталося після завершення мітингу на підтримку міського голови Мелітополя Івана Федорова. Ольга Гайсумова є учасницею та координаторкою акцій з гаслами «Мелітополь – це Україна».