Внаслідок удару по Краматорську загинули 50 людей, з них 5 — діти

Новини

Внаслідок удару «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська загинули 50 людей, з яких 5 — діти. До лікарень доправлено 98 осіб.

Про це написав голова Донецької ОДА (ОВА) Павло Кириленко.

«П’ятдесят загиблих, із них п’ятеро — діти. «Таку кількість жертв маємо на цю годину внаслідок удару російських окупаційних військ «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська. На цей момент до лікарень було доправлено 98 осіб. Очікуємо, що за медичною допомогою протягом одного-двох днів будуть звертатися й інші постраждалі, тож кількість жертв буде постійно змінюватися», — написав Кириленко.

З 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро з них померли у лікарні. 38 людей загинули одразу на вокзалі.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 8 квітня, російські військові обстріляли «Точкою-У» залізничний вокзал Краматорська. В результаті одразу було відомо, що 30 осіб загинули, понад 100 отримали поранення.

На вокзалі перебували кілька тисяч людей, які збиралися евакуюватися з міста. А також ті, хто їм допомагав.

Російські пропагандистські ресурси повідомляли, що удар був нанесений по «місцю скупчення бойовиків ВСУ». Пізніше риторика змінилася — в обстрілі росія звинувачує Україну.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTubeFacebook, Telegram, Twitter