Армія РФ обстріляла ракетами вокзал Краматорська: понад 30 загиблих та 100 поранених. Зеленський: «Це зло, яке не має меж»

Новини
краматорск

У п’ятницю, 8 квітня, російські військові обстріляли «Точкою-У» залізничний вокзал Краматорська. В результаті 30 осіб загинули, понад 100 отримали поранення.

Президент Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар РФ у залізничний вокзал в Краматорську.

«Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення.

Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться».

Увага! Відео 18+!

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при РНБО відзначив, що на залишках ракети окупантів видно надпис «За детей».

«Почерк росіян лишається незмінним… Саме такий напис залишили окупанти на ракеті, якою вбили сьогодні десятки мирних жителів у Краматорську. Йдуть роки, але методи росіян лишаються незмінними», — йдеться в повідомленні.

Поки станція Краматорськ закрита для прийому поїздів, зі Слов’янська сьогодні вирушить евакорейсом поїзд 45 до Ужгорода, очікуються відправки рейсів 274, 276, 278 та 92 до Львова, Чернівців, Тернополя та Одеси відповідно. Точний час відправки наразі не повідомляємо, поїзди відправлятимуться по мірі наповнення, повідомляє Укрзалізниця.

Пропагандистські російські ЗМІ також почали поширювати фейкову інформацію, що це українські військові обстріляли вокзал у Краматорську, бо нібито «Точки-У» на озброєнні у РФ немає. Але наголосимо, що українські військові вже неодноразово спростовували таку інформацію та наводили докази того, що таке озброєння є в окупантів.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter