Австрія посилюватиме санкції проти Росії поки не закінчиться війна

Новини
санкции

Прем’єр-міністр Австрії Карл Нехаммер під час візиту до Києва заявив про готовність посилювати санкції проти Росії доти, доки не закінчиться війна в Україні. Він додав, що прийнятий вчора новий пакет буде не останнім.

Про це він йшлося на спільному брифінгу Карла Нехаммера з президентом України Володимиром Зеленським.

«Ми будемо ще більше посилювати санкції в рамках Європейського Союзу, поки війна не закінчиться. Зараз був прийнятий ще один пакет санкцій, і він буде не останнім», – сказав австрійський прем’єр.

«Дякую за відкриту і чесну розмову та привітний прийом у Києві, Володимире Зеленський. Австрія знає, що зараз переживає український народ. Ми допоможемо, чим зможемо, полегшити гуманітарні страждання і покласти край цій війні», – написав Нехаммер у Twitter.

Пресслужба Зеленського опублікувала відео зустрічі та привітання двох лідерів біля будівлі Офісу президента, а також їхні заяви для ЗМІ.

«Для нас це важливий сигнал, сигнал для всієї Європи, що Австрія підтримує Україну та український народ у супротиві агресії РФ», – сказав Зеленський.

Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, 5 квітня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Євросоюз має намір застосувати п’ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства, вчинені російськими військовими у Бучі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter