У Маріуполі морпіхи та «Азов» евакуювали з порту на «Азовсталь» 500 прикордонників та поліцейських

Новини
Зруйнований Маріуполь Фото: t.me/andriyshTime

У Маріуполі бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти спільно з іншими підрозділами ЗСУ та полку Нацгвардії «Азов» успішно провели спільну спецоперацію з евакуації півтисячі прикордонників та поліцейських з території морського порту на завод «Азовсталь».

Про це повідомляє миколаївське видання «Преступности.нет» з посиланням на інформацію офіцера 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Бєлінського.

Як зазначається, миколаївські морпіхи та військовослужбовці «Азову» вийшли на бронетехніці до території морського порту, де перебували бійці Держприкордонслужби та кілька підрозділів Національної поліції. В останніх закінчувався боєкомплект.

Військовослужбовці з боєм прорвалися до прикордонників та поліцейських, забезпечили вогневе прикриття та на транспорті вивезли близько 500 бійців ДПСУ та НПУ на територію підприємства «Азовсталь».

«Під час реалізації спланованої спецоперації живій силі окупантів завдали серйозної шкоди», – пише видання.

Інформацію про спецоперацію морпіхів і «Азову» з евакуації прикордонників та поліцейських з порту Маріуполя у коментарі Радіо Свобода підтвердив позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

«За попередніми даними, полк «Азов» і 36-та бригада спільно провели операцію з евакуації з морського порту Маріуполя наших прикордонників і поліцейських, які там були в оточені і у яких якраз почали закінчувались боєприпаси. Це зайвий раз показує дві речі. Перше, що там воюють виключно професійні підрозділи, які вмотивовані, які навіть в нелюдських умовах, не лише з точки зору цивільної, а навіть з військової, в дуже складних умовах тримають оборону, проводять раптові і дуже вдалі і професійні військові дії і ще й здатні триматися. Якщо вони такі речі дозволяють: пройти на бронетехніці до порту, нанести поразку російським силам, забрати майже 500 осіб поліції і прикордонників, включно з пораненими, вони ще можуть дуже довго тримати оборону, даючи змогу вирішити іншими шляхами, як політичним, так і дипломатичними, проблему Маріуполя», – сказав Арестович.

Як повідомлялось, 20 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави застосувати процедуру «extraction» до військових і цивільних, які заблоковані у Маріуполі – тобто вивезти їх у третю країну. Він зазначив, що на порятунок від російських загарбників залишаються лічені дні чи години.

12 квітня у Маріуполі підрозділ 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Бєлінського внаслідок чітко спланованої спецоперації зміг вийти з оточення ворога та з’єднатися з полком «Азов», який знаходиться на території заводу «Азовсталь».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter