Полковник Бедрик: пропагандисти «засвітили» ймовірного окупаційного коменданта Херсонської області

Новини
Віктор Бедрик. Фото: газета «Суворовский натиск» від 27 квітня 2013

Стало відоме прізвище коменданта російської окупаційної військової комендатури Херсонської області. Ймовірно, це полковник Віктор Бедрик, колишній командир бригади РХБЗ з Приморського краю. 

У російських telegram-каналах 22 квітня була поширена скан-копія наказу про скасування комендантської години у Великодню ніч на окупованій росіянами території Херсонської області. Документ підписаний окупаційним військовим комендантом області В. Бедриком у званні полковника. Зміст наказу без вказання прізвища коменданта також цитує сайт телеканалу «Царьград». Перевірити достовірність документу та вказаної в ньому інформації в умовах збройного конфлікту  можливості немає. 

Як не раз звертав увагу Центр журналістських розслідувань, російські окупанти ретельно приховують імена військових комендантів населених пунктів Херсонської області, аби не можна було визначити відповідальних за вчинені на їх території воєнні злочини щодо цивільного населення. Не виключено, що цього разу пропагандисти виклали у мережу копію наказу, підписану В.Бедриком через чиюсь неуважність.

У номері газети «Красная звезда», органу збройних сил рф, від 22 травня 2019 року є згадка про полковника Віктора Бедрика як колишнього командира бригади Приморського з’єднання радіаційного, хімічного, біологічного (РХБ) захисту.

У газеті «Суворовский натиск» від 27 квітня 2013 року Віктор Бедрик згадується як командир окремої бригади РХБ захисту (військова частина 07059), що дислокувалася у місті Лісозаводськ Приморського краю.

Того ж року Віктор Бедрик давав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» як командир вогнеметної бригади під час навчань у стрільбі з важких вогнеметних систем «Буратіно».

«Від цього залежить життя кожного військовослужбовця: офіцера та солдата. Наскільки швидко він здатний виконати бойове завдання. І піти з вогневого рубежу для виконання подальших завдань», — сказав Бедрик.

Судячи з відгуків про цю військову частину, Бедрик був командиром у 2011–2013 роках, і тоді військовим не надто подобалося служити в частині. Один з користувачів розповідає, що за час служби схуд на 20 кг через погане забезпечення.

Крім того, у мережі є судовий документ, який свідчить про те, що у частині в часи командування Віктора Бедрика безвісти зник військовослужбовець.

Нагадаємо: