У Придністров’ї оголосили воєнні збори, хочуть посилити армію – ГУР

Новини
Придністров'я Фото: puerrtto.livejournal.com

У самопроголошеній «Придністровській молдавській республіці» оголосили воєнні збори, збираються посилити свою армію.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«В листі «Міністерства оборони ПМР» до голів місцевих адміністрацій розкривається інформація щодо проведення призову громадян на «спеціальні збори». Зазначається, що мета зборів – «забезпечення 100% укомплектованості особового складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується «грошове і речове забезпечення, проживання і харчування». Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 «рублів ПМР». Самі збори триватимуть 90 днів.

Як вказують у військовій розвідці, попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов носитиме примусовий характер.

«Прикметно, що лист датовано 21 квітня. Тобто, до початку останніх російських провокацій на території «ПМР». Це нагадує події в так званих «ЛНР/ДНР» напередодні повномасштабного російського вторгнення в Україну», – додали у ГУР.

Нагадаємо:

  • 22 квітня це виконуючий обов’язки командувача військ Центрального військового округу рф Рустам Міннекаєв повідомив, що росія під час розпочатого цього тижня наступу своїх військ на сході України, який вона називає «другою фазою спецоперації», планує встановити повний контроль над Донбасом і Півднем України, забезпечити сухопутний коридор в окупований Крим і вихід до невизнаного Придністров’я.
  • 26 квітня у самопроголошеній «Придністровській молдавській республіці», створеній на окупованій рф території Молдови, сталося два вибухи внаслідок чого виведені з ладу дві надпотужні антени радіотелецентру «Маяк», які ретранслювали російське радіо, зокрема, і на всю Україну.
  • 27 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що рф намагається дестабілізувати ситуацію на території невизнаного Придністров’я, але українські Збройні сили готові до можливої ескалації з боку російських військ.