Російські військові обстріляли будівлі у центрі Херсона ЗРК «Бук» – ЗМІ

Новини

Будівлі у центрі Херсона 27 квітня вразили з російської ЗРК «Бук».

Про це повідомляє місцеве видання Мост.

За даними видання, це чітко видно на кадрах сюжету місцевого телеканалу ВТВ+, якому окупанти дозволили працювати.

Ракета, випущена росіянами, пише Мост, спрацювала не високо у повітрі, як мала б, а у безпосередній близькості до землі, і осколками від російського «Буку» побило вікна та пошкодило стіни будівель.

«Два дні російські окупанти та їх небагаточисельні помічники з місцевих розповідають, що позавчора пізно ввечері центр Херсона обстріляли ЗСУ. Обстрілами пошкодили, лікарню Суворовського району, головпоштамт, музичне училище, міську раду та ще декілька будівель поряд. Місцевий колаборант Стремоусов заявив, що це російське ППО збило українську ракету Точка-У. і нібито її осколками і пошкодило будівлі», – пишуть журналісти.

На кадрах зйомки видно, що вікна у міській раді вибило не уданою хвилею, а вражаючими елементами. Про що свідчать посічені стіни. При чому характер пошкоджень каже про те, що вибух стався не дуже високо – адже удари не мають характерних довгих слідів зверху вниз.

Ще 26 квітня вдень, коли Мост публікував фото будівлі, цих дірок на будівлі не було.

Вражаючі елементи мають характерну квадратну форму.

Як повідомлялось, 25 квітня військові РФ захопили будівлю Херсонської міської ради і зняли з неї прапор України. Меру Ігору Колихаєву та співробітникам міськради дали можливість поїхати додому.

26 квітня у Херсоні російські окупанти разом з місцевими колаборантами 26 квітня провели нараду у захопленому приміщенні Херсонської міської ради, під час якої представили так званого «голову Херсонської обласної адміністрації» Володимира Сальдо та «голову Херсонської міської адміністрації» Олександра Кобеця.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter