На Херсонщині підприємці відмовляються співпрацювати з окупантами та зривають введення «рубльової зони»

Новини
Прапор рф на будівлі Херсонської ОДА, окупований Херсон Фото: facebook.com/vgoru

російські окупанти продовжують підготовку до переведення тимчасово підконтрольних їм територій Херсонщини до розрахунків у рублях. Місцеві підприємці саботують ці нововведення, відмовляються співпрацювати і фактично зривають плани окупантів щодо введення «рубльової зони» на окупованій території.

Про це повідомляє видання IPC-Херсон з посиланням на інформацію, ку опублікував у Facebook заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Історія із запровадженням рубльової зони в Херсонській області, як і очікувалося, вже почала «дуже погано пахнути». По-перше, підприємці масово відмовляються брати у цьому участь. Навіть для зйомок пропагандистських сюжетів оркам доводиться безпосередньо напружуватися, щоб когось змусити взяти у цьому участь», – написав Соболевський.

При цьому зазначив він, найважче доводиться мешканцям у Генічеську та Каховці – «там тиск просто колосальний».

«Наступний момент – дикий валютний курс, який нав’язують орки при обміні та торгівлі. 1 до 2 – це навіть не смішно. Це просто ще одна форма пограбування мешканців області. Ну і «вишенька на торті» – жадібність орків та їх місцевих «смотрящіх» перемогла страх відповідальності перед «москвою», і в обіг масово пішли фальшиві рублі», – додав заступник голови облради.

На його думку, той факт, що фальшиві купюри сильно відрізняються за якістю, говорить про те, що «грають у цю гру відразу кілька незалежних один від одного груп, які бажають збагатитися на хвилі «реформ».

«Часу в них мало, тому поспішають і хочуть встигнути зібрати якнайбільше за той період, поки область окупована. Крім того, є інформація, що орки вже почали намагатись за допомогою цих фальшивих купюр скуповувати у населення цінні речі, ювелірні прикраси, побутову техніку», – розповів Соболевський.

Як повідомлялось, колишній співробітник Каховського об’єднаного військового комісаріату Олександр Сухомлин «очолив» юридичний відділ так званої «військово-цивільної адміністрації» в тимчасово окупованій росією Каховці, що на Херсонщині.

З 1 квітня через дії російських військових посадовці Каховської міської ради були змушені залишити свої робочі місця. Цього дня до приміщення міськради вдерлися декілька десятків озброєних російських військових, на спинах яких в окупаційну владу в’їхали місцеві колаборанти. Погрожуючи зброєю вони вивели з будівлі міського голову Віталія Немерця. Що відбувалось у місті 1 квітня і в наступні дні нам читайте у матеріалі ЦЖР «Будете перечить – отправим на подвал». Як російські окупанти захоплювали Каховку і хто їм підсобляє».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter