На «Азовсталі» окупанти обстріляли евакуаційне авто, загинув боєць, шестеро – поранені

Новини
Палаючий завод «Азовсталь» у Маріуполі Фото: t.me/polkazov

В Маріуполі на території заводу «Азовсталь» 6 травня під час режиму припинення вогню російські окупанти підбили з ПТРК автомобіль, який мав евакуювати з території заводу цивільних. Один український боєць загину, шестеро отримали поранення.

Про це повідомляє полк Нацгвардії «Азов» у своєму офіційному Telegram-каналі.

«Під час режиму припинення вогню, на території заводу «Азовсталь» росіянами, застосувавши ПТРК, було підбито автомобіль. Це авто рухалось до цивільних для того, аби їх евакуювати з території заводу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внаслідок обстрілу загинув один боєць, ще шестеро поранені.

«Ворог продовжує порушувати всі домовленості та не дотримуватись гарантій безпеки при евакуації цивільного населення», – наголосили в «Азові».

Українські захисники також показали наслідки обстрілу евакуаційного автомобіля:

Як повідомлялось, з 30 квітня розпочалася евакуація цивільних осіб, які ховаються від бойових дій у сховищах на території заводу «Азовсталь». У першій групі евакуювали 20 цивільних. 1 травня евакуювали другу групу приблизно зі 100 осіб. Вони прямують на підконтрольну територію України. 2 травня евакуація продовжилась.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що евакуація людей із заводу «Азовсталі» у Маріуполі не стосується військових та поранених, бо ООН, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

Станом на ранок 6 травня із заблокованого військами рф Маріуполя та з території заводу «Азовсталь» в ході евакуації за участю ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста загалом вдалося вивести близько 500 цивільних. Триває наступний етап операції.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter