Сили оборони Миколаєва тренуються знищувати рашистів іноземною зброєю – фото

Новини
иностранным оружием
Фото: MinistryofDefence.UA

Сили оборони Миколаєва тренуються нищити рашистів із застосуванням іноземного озброєння.

Про це повідомляє Міноборони України.

«Захисники і захисниці зі Збройних Сил України, тероборони та інших підрозділів сектору безпеки та оборони вправлялися у стрільбі з особистої та стрілецької зброї, кулеметів і протитанкових засобів різного типу», – повідомляє Міноборони.

З деякими зразками стрілецької зброї та протитанкових гранатометів іноземного виробництва бійці тероборони знайомилися вперше, додали у Міноборони.

Фото: MinistryofDefence.UA

Як повідомлялось, 26 квітня у Німеччині на авіабазі ВПС США Рамштайн пройшла зустріч міністрів оборони понад 40 держав, присвячена синхронізації та координації надання військової допомоги Україні, щоб подолати російську агресію. На ній був присутній міністр оборони України Олексій Резніков. Країни-партнери вже зібрали близько 5 млрд. дол. військової допомоги Україні, з яких 3,7 млрд. виділяє адміністрація США.

Міноборони США створює центр управління для координації постачання та оптимізації доставлення військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті. Цей центр управління також керуватиме мережею з більш ніж 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися у Німеччині на авіабазі ВВС США Рамштайн та надають допомогу Україні.

США вже доставили в Україну більше половини з передбачених пакетом допомоги 90 сучасних гаубиць М777 калібру 155 мм, які посилять обороноздатність ЗСУ. Перші 50 українських військових фахівців вже завершили навчання з їхнього використання та повертаються до України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter