«Змієбаївка»: Український Bayraktar знищив на острові гвинтокрил з ворожим десантом (відео)

Новини
Фото: facebook.com/okPivden

Ударний безпілотник Bayraktar TB2 ВМС України вночі знищив російський гвинтокрил з десантом, який висадився на захоплений український острів Зміїний у Чорному морі. Зважаючи на кількість знищеної за останні дні на та біля острова віськової техніки рф, речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук каже, що Зміїний перетворюється на «морську Чорнобаївку».

Відео удару Bayraktar по російському гвинтокрилу опублікувало Оперативне командування «Південь».

«Не можна припинити це робити: женемо ворога з кожного клаптика нашої землі, навіть з маленького острова, з моря, ще й з повітря. Вперед – до Перемоги!», – йдеться у коментарі до відео.

На відео видно, що на землі поблизу гвинтокрила Мі-8, або його модифікації, перебувало кілька окупантів.

В свою чергу, речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук вказав, що війська рф зазнають значних втрат у техніці та живій силі, намагаючись утримати захоплений острів Зміїний, у зв’язку з чим острів вже перетворюється на «морську Чорнобаївку».

«Острів Зміїний, який адміністративно входить до складу Одеської області, стає такою собі «морською Чорнобаївкою». Вночі там був знищений ворожий вертоліт з екіпажем орків на борту», – сказав Братчук 8 травня в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що ЗС України напередодні також знищили три російських кораблі поблизу острова, і завдали пошкоджень ще одному.

«Йдеться про малий десантний катер, який на своєму борту міг перевозити близько 80 або трохи більше десантників або морських піхотинців. Він був знищений. Тип – корабель 11770 (швидкісний десантний катер типу «Серна» – ред.), якщо військовою мовою. Також (знищено – ред.) два катери «Раптор» і третій пошкоджений. Тобто три знищено, четверте пошкоджено. Про вертоліт я вам вже сказав. Тому і говоримо про «морську Чорнобаївку», – наголосив Братчук.

За його словами, за попередньою інформацією, під час знищення катерів і гвинтокрила РФ поблизу острова Зміїний було ліквідовано щонайменше 40 військовослужбовців рф. «Сподіваюся, що ця цифра не є остаточною і може змінитися в бік збільшення», – підсумував речник Одеської ОВА.

Як повідомлялось, вранці 2 травня БПЛА ВМС Збройних сил України знищив два російські десантні катери типу «Раптор» біля острова Зміїний, які перед цим намагалися вести розвідку в районі гирла Дунаю. У ВМФ росії було всього 17 катерів типу «Раптор». У березні бійці полку Нацгвардії «Азов» з противотанкового комплекса «Стугна» вразили один з них у Маріуполі.

3 травня беспілотникBayraktar ВМСУ завдав чергові удари по російських позиціях на острові Зміїний.

6 травня безпілотний комплекс Bayraktar T2 ВМС ЗС України завдав черговий удар по російським позиціям на захопленому острові Зміїний. Внаслідок атаки знищений зенітно-ракетний комплекс «Тор» окупантів.

7 травня біля острова Зміїний безпілотником Bayraktar T2 ВМСУ було вражено російський десантний катер типу «Серна» та два зенітних ракетних комплекси «Тор». Такж два багатоцільові винищувачі Су-27 Повітряних сил ЗС України 7 травня завдали точний бомбовий удар по російських об’єктах на острові Зміїний.

7 травня ударний безпілотник Bayraktar TB2 ВМС ЗС України знищив ще два швидкісні десантно-штурмові катери типу «Раптор» Чорноморського флоту Росії біля Зміїного.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter