Ватажок «ДНР» Пушилін заявив, що окупанти проти екстракції українських військових із «Азовсталі»

Новини
Обстріл військовими РФ заводу «Азовсталь» у Маріуполі Фото: t.me/andriyshTime

Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін підтвердив, що російські війська продовжують спроби захоплення заводу «Азовсталь» у Маріуполі, а також відкинув можливість екстракції українських захисників з території підприємства.

Про це Пушилін заявив у коментарі російським пропагандистам, передає сайт «Новости Донбасса».

«Там уже все планомірно йде, все зрозуміло. Цивільних немає, тому наші підрозділи можуть з холодною головою, зі зрозумілими розрахунками можуть виводити цю ситуацію до логічного завершення», – сказав ватажок «ДНР».

Він також відкинув можливість екстракції українських військовослужбовців, котрі продовжують тримати оборону на заводі.

«Чому вони раптом вирішили, що на це мають звертати увагу на зовнішні сили? І щодо нас і щодо росії… Я говорю про ці всі припадки про всілякі екстракшени. Послухайте, але ж це не екстрадиція. Вони намагаються прийти до почесної капітуляції. Але яка почесна капітуляція? Чому ми повинні цим шляхом піти», – заявив Пушилін.

Він хоче, щоб українські військові на «Азовсталі» «склали зброю та пішли під трибунал».

Як повідомлялось, командир підрозділу 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський (Волина) заявив, що захисники Маріуполя продовжують боротьбу та закликають всю світову спільноту допомогти реалізувати процедуру «extraction» для українських військових.

Офіцер управління розвідки з полку «Азов» Ілля Самойленко заявив, що його підрозділ не може здатися росіянам, бо має наказ тримати оборону «Азовсталі» у Маріуполі і порушити його не може. Також він упевнений, що є військовий спосіб деблокувати завод «Азовсталь» і визволити звідти бійців.

Полк Нацгвардії «Азов» показав поранених захисників заблокованого військами рф Маріуполя, сотні яких в антисанітарних умовах, без необхідних медикаментів та харчування перебувають у сховищах на території заводу «Азовсталь», та закликав ООН та Міжнародний комітет Червоного Хрест організувати їх евакуацію.

Раніше у Національній гвардії України заявили, що президент Володимир Зеленський та все керівництво держави, у тому числі із залученням допомоги світової спільноти, працює над застосуванням процедури extraction, аби звільнити поранених бійців, медиків та військових із заблокованого окупантами заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Процедура extraction означає вивезення українських захисників до третьої безпечної країни.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter